Alimentació i pes

person Posted By: Naturalis menjar de debò list In: Noticies El: comment Comentari: 0 favorite Hit: 872

 Què tal portes la pressió social?

A l'estiu has de perdre pes, has de fer exercici i dur una vida saludable si o si ja que has d'ensenyar el cos a la platja, a les piscines i portes roba més lleugera i ....tot plegat et posa una pressió important al damunt, ja que si no et veus del tot perfecte, ets durament jutjada, més que jutjat. Els homes encara teniu un cert marge, encara que cada vegada menys, cert.

I tu, que no acompleixes ni de lluny els cànons de bellesa existents penses, per què? Jo ja estic bé així. Encara que estigui passat/da de pes, a mi no m'importa gens ni mica. Em trobo bé i quan em vaig a fer els controls de salut, surten fantàstics.

Però no ho pots dir. Ningú no et creu. Com pot ser que no vulgui estar prim/a?

I llavors hi ha totes les explicacions d'alguns “professionals” que diuen que això d'estar gras es un problema “emocional”.

Que, resumint, vol dir que tens baixa autoestima, que menges massa quan tens problemes per calmar l'ansietat, etc. I que fent teràpia deixaràs de menjar i t'aprimaràs, ja que està tot a la teva ment.

Per sort per a tu i per a tots els grassos/es del món hi ha un altre tipus de professionals, els nutricionistes i els metges endocrins que saben que la cosa es més complexa que això.

Hi ha molts factors que fan que mengis més del compte, o no, o menjant normal, t'engreixa més a tu que a un altre.

A aquestes alçades ja saps que hi ha tres tipus de metabolisme, que són determinants.

  • El que fa que siguis prim i no tinguis cap problema de pes, ja que cremes ràpidament tot el que menges.
  • El teu metabolisme mig crema el que menges a un ritme més lent, i en el teu cas, si vols mantenir un pes determinat, has de fer algunes coses. Per exemple, exercici regularment, i cuidar la teva dieta, això t'activa i et fa cremar més calories.
  • I per fi el metabolisme lent, que crema molt a poc a poc el que menges, per poc que sigui. Això fa que et costi molt aconseguir estar en el teu pes. Has de menjar poc i moure't molt. I tot i així costa molt mantenir-te.

Tu no has triat tenir un metabolisme lent, que crema poc del que menja i tendeix a acumular, cadascú és com és. A partir d'aquí, sabent quina constitució física tens, pots triar. Cuidar-te molt i fer molt exercici per ser prim, o menjar el que et ve de gust o no fer exercici perquè l'odies i que la natura segueixi el seu curs. Totes les opcions són bones. No cal jutjar-te per les teves decisions. Ni tampoc pel teu aspecte.

Si està passat/da de pes t'afecta a la salut, doncs has de fer el que et diguin, sense cap dubte. La salut està per sobre de modes i opinions.

Si estàs sa/na i no t'importa la pressió social, endavant.

Les dades són les que fan que comprenguis millor com n'és de difícil perdre pes.

Un kilogram de greix equival a 7200 calories.

Tu, tant si ets prim com gras, tens el teu metabolisme basal que és el que necessites simplement per viure. Això equival a les calories que cremes quan estàs dormint, respirant, assegut, quan no fas res.

Aquestes calories s'obtenen amb una fórmula en la que hi entra el teu pes, edat i alçada. Encara que fet així és aproximat, perquè es difícil fer el càlcul exacte.

Després hi has d'afegir el desgast calòric que tens en el teu dia a dia, quan treballes, camines, vas en cotxe, etc. No cremaràs el mateix si treballes assegut/da en una oficina que si descarregues camions al moll, per tant això també s'ha de tenir en compte a l'hora de comptar quantes calories necessites al dia. Encara que el càlcul no sigui exacte, pots fer-te una idea del que has de menjar per saber els resultats que obtindràs en qualsevol dels tres casos següents;

  • Si el que menges es igual al que gastes, et mantindràs en el pes que tens.
  • Si gastes més del que menges perdràs pes.
  • Si no cremes tot el que menges t'engreixaràs.

També et donarà una idea de si menges adequadament o massa o poc...encara que després decideixis no canviar res del que fas, el menys sabràs si ho fas bé, regular o malament. I potser decideixes canviar algunes coses, qui sap.

Ja ho saps, el saber és poder. Però tu tens la última paraula sobre el teu cos. Només faltaria. Però buscar excuses no val. No enganyes ningú, no serveixen per a res. Diga't la veritat, sospesa i pren decisions. Això ho pots aplicar a totes les coses de la teva vida. T'anirà bé sempre.

Fins aviat!!!!

Diumenge Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres Dissabte Gener Febrer Març Abril Maig Juny Juliol Agost Setembre Octubre Novembre Desembre

Nou registre de comptes