Batch cooking, fer atenció a la nutrició d'una forma més exhaustiva

person Posted By: Naturalis list In: Noticies El: comment Comentari: 0 favorite Hit: 655

La millor planificació per els teus menús.-

Tots sabeu què és el batch cooking? Doncs la definició diu que és destinar un matí o una tarda  a fer els menús de tota la setmana.

Això té moltes coses bones, la primera que quan vas a comprar, trigues menys perquè ja saps què has de comprar per fer els menús. Gastes menys perquè no compres coses que et venen de gust, si no només el que necessites.

Com que has planificat el menú abans, tenint en compte les recomenacions de l'Escola de Medecina de Harvard i el seu “ Mètode del plat” que pels que no ho sapigueu és la següent:

Agafa un plat i divideix-lo en dues parts. En una d'elles posa verdures i en menor proporció, fruita.

La part que queda, torna a dividir-la en dos.

En la superior, escull una proteïna i pren la mesura amb el palmell de la teva mà. I en el quart restant, un hidrat de carboni, que ocupi la mida del teu puny. D'aquesta manera tan senzilla, ens podem aprimar i mantenir-nos saludables.

Aquest sistema ha passat a substituïr el famós mètode de la piràmide que durant tants anys hem fet servir.

En aquest sistema del batch cooking hem de fer 5 menjars al dia, recomenant que a mig mati i a mitja tarda es mengi un lacti combinat amb una peça de fruita.

A part del menjar, en el que s'inclou també l'oli d'oliva, quatre cullerades exactament, has de beure 2 litres d'aigua cada dia.

I per fi, el nostre estimat amic, l'exercici. 150 minuts de moderat a la setmana o 75 de vigoròs.

D'aquesta manera, els senyors de Harvard diuen que tots podem assolir el nostre pes ideal i mantenir-lo fàcilment.

També aconsellen que la proteïna sigui de carns blanques o peix majoritàriament o de tipus vegetal, tipus alvocat, nous, etc.

I ara, jo pregunto, i això es tant novedós? Els que han fet dieta abans que aquest sistema tan modern existis, què feien de diferent? Ah si, fer el menjar per a tota la setmana.

Jo com que tota la vida he estat dona treballadora, sempre he fet el menjar quan he pogut per a tota la setmana. I el gran invent del congelador ha fet la resta. També he complementat sempre els menús de l'escola amb els de casa...en fi...res de nou, res que no sabéssim abans...o si?

Estic segura que va estupendament i que realment així menges més sa, més barat i ocupes menys temps anant a comprar, però el que t'estalvies en comprar, l'utilitzes en planificar. Per mi és la part més difícil. Fer menús variats i complets per dinar i sopar cada dia de la setmana.

Tenim la sort de tenir la fantàstica dieta mediterrània, amb les seves verdures de temporada, les seves fruites i tota la varietat necessària per menjar sa. Els llegums, els fruits secs que sempre han estat presents a la nostra cuina..en fi, aquests senyors de Harvard, amb tots els meus respectes, no ens han de venir a ensenyar gran cosa, a nosaltres. O vosaltres creieu que sí?

Comentaris

Cap comentari en aquest moment!

Deixa el teu comentari

Diumenge Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres Dissabte Gener Febrer Març Abril Maig Juny Juliol Agost Setembre Octubre Novembre Desembre

Nou registre de comptes