Cuina d'aprofitament

person Posted By: Naturalis list In: Receptes El: comment Comentari: 0 favorite Hit: 544

O com no llençar res de res.-

La meva mare es de les que durant la post-guerra civil era una nena i vivia a pagès.

Tot i ser una nena, sabia molt bé treure els cucs de les llenties.

Així que ja us podeu imaginar com em va educar. Ella, sense cap necessitat, sempre girava els colls de les camises del meu pare, els punys, sorgia els mitjons...en fi, tot el que durant l'època de privacions i racionament va aprendre i que després, ja no calia fer.

Per tant, no sé si es per la seva filosofia, o perquè jo també trobo que no cal llençar res, sóc molt conscient que la cuina d'aprofitament és important. A casa meva li diem “apeticers”... en fi, avui no us explicaré en què consisteixen els dits apeticers sino com aprofitar les restes de la nevera a final de setmana, abans de tornar a comprar.

Avui he obert la nevera i feia pena. No hi havia res. Bé res de res no, la veritat. Si t'hi fixes hi havia dos porros, una ceba, pastanagues, api...

Així que he decidit fer un caldo vegetal.

Els ingredients ja us els he dit, més una patata que tenia.

Ho he fet bullir amb unes herbes per donar més sabor.

Com que són vegetals, aviat són cuits i la meva idea era fer una crema de verdures.

Però llavors he vist que hi havia massa aigua. Doncs he fet una sopa de pasta amb el sobrant.

Després he triturat la resta amb l'aigua i els vegetals i ha quedat una crema fina, saborosa i sana. Al moment de servir-la hi he afegit un raig d'oliva premium naturalis i unes espècies. Pot ser cúrcuma, gengebre, pebres variats..al gust.

He tingut dos primers per dos dies, dos sopars. Què més es pot demanar?

Fàcil i bo.

Bon profit!!!

Si t'ha agradat, subscriu-te a la newsletter de la botiga i obtindràs un descompte a la teva primera compra i contingut extra.

Comentaris

Cap comentari en aquest moment!

Deixa el teu comentari

Diumenge Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres Dissabte Gener Febrer Març Abril Maig Juny Juliol Agost Setembre Octubre Novembre Desembre

Nou registre de comptes