No és car

person Posted By: Naturalis list In: Opinions El: comment Comentari: 0 favorite Hit: 626

Valoració de car o barat.-

Anem a veure com decidim si una cosa és cara o barata.-Abans de posar-nos a la feina, el que farem serà definir, segons el diccionari, què vol dir car i que vol dir barat. Després ja ho matisarem.

  • Descripció de car.- que té un preu elevat
  • Descripció de barat.- De baix preu

Doncs per explicar millor quan decidim si una cosa que hem de comprar és cara o barata, posarem uns quants exemples i així ho veurem millor."L'oli d'oliva verge extra, serà el primer exemple"Si vosaltres veieu la bag in box d'oli d'oliva verge extra Naturalis de la meva web de 5 l.  potser trobareu que n'hi ha de més barat. Però ara veurem si és així o no.

La nomenclatura d'oli d'oliva verge extra es pot posar a qualsevol producte que porti només un raig d'oli d'oliva i la resta sigui de colze, de girasol o de qualsevol altra cosa vegetal.

Si compreu aquest tipus d'oli verge extra, segur que us costarà molt menys diners que el Naturalis. Però ara ve la pregunta. Encara que us costi la meitat que el naturalis, és car o barat? Vosaltres voleu oli d'oliva o barreja d'olis? Si ja sabeu el que compreu, és barat. Si no ho sabeu és car. Perquè de cost segur que no val ni una quarta part que el naturalis que és 100% oli d'oliva arbequina de la primera premsa en fred.

El productor de l'oli d'oliva es guanya molt menys diners que el que fa barreja d'olis segur.

Per tant, l'oli 100% d'oliva verge extra, malgrat us costi més diners, no es més car, us surt barat. En salut, confiança i qualitat. En un altre escrit explicaré un dia com tractar l'escalfament de l'oli i l'impacte que té que sigui tot d'oliva o barrejat.

Anem a un altre exemple de coses que surten barates o cares.A qui no li ha passat que ha vist en un aparador unes sabates i li han encantat? Ha entrat a la botiga i ha demanat el preu. Ohhhh! Són baratissimes. No les puc deixar aqui!!!! Me les compro. Primer demanes el teu número, te les emproves, jo acostumo a emprovar-me els dos peus, per si de cas. Però les portes un minut, veus que no t'apreten i que són moníssimes i que et combinaran amb una quantitat de coses que tens esgarrifosa. Decisió sense discusió, adjudicades. Surts de la botiga encantat/da perquè això també ho fan els homes encara que no ho reconeixerien mai...

Estàs orgullós/a de la teva adquisició tan barata!. Les deixes a l'armari esperant la primera ocasió per posar-te-les. El teu raonament és bo. Si es fan malbé aviat, no importa, pel que m'han costat...

I arriba el dia. Te les poses. Et queden estupendes. Quan les vas comprar, no vas reparar en que no hi havia ni una sola costura, són totes enganxades amb pega, i els materials són tots sintètics. Només vas veure el preu. Però tu te les poses. I camines. Al cap de 15 minuts ja tens alguna molèstia. T'apreta un dit, els peus et bullen, la planta se't rescaldufa...bufff són bufones, però de plàstic. No s'aguanten. Per fi seus, però segueixes tenint les molèsties als peus... sues, et bullen i encara has de continuar caminant de tornada..són cares o barates? Si les deixes a l'armari i no te les poses més, has llençat els diners que t'han costat encara que siguin pocs.

Si te les compres de pell, amb bona sola i bon taló, adequat al pont del peu que tens les duràs molt de temps i les amortitzaras encara que paguis més. Per tant quines són barates i quines cares?.

I posarem l'últim exemple. Et vols comprar uns pantalons que estàn de moda i que són carissims perquè són d'una marca molt coneguda i són d'edició limitada i numerada.

Vas a mirar a la botiga oficial i ostres! No em pensava que valdrien tant. Però tu els vols i busques la manera de poder pagar-los. I vas a un altre país que saps que tot es més barat a veure si allà pots pagar el que et demanen. Sorpresa!!! Valen 200 € menys que a la botiga oficial!!!! Són els mateixos segur. I els compres orgullós/a de tenir-los per fi!!!. Però si un dia se t'acut anar a la botiga oficial perquè aquesta mena d'articles de luxe acostumen a tenir garantia, si resulta que la numeració del teu pantaló no els consta...t'ha costat car o barat?

Si no són els autèntics t'han costat cars no, caríssims...

Així doncs hem comprovat que el car o el barat depèn de més coses que no pas els diners, oi?

Espero que aquestes reflexions us serveixin per ser més assertius a l'hora de comprar i que sapigueu valorar millor la relació qualitat-preu.

Si t'ha agradat, subscriu-te a la newsletter de la web i obté un descompte a la primera compra i contingut exclusiu.

Fins la propera!!!!

Comentaris

Cap comentari en aquest moment!

Deixa el teu comentari

Diumenge Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres Dissabte Gener Febrer Març Abril Maig Juny Juliol Agost Setembre Octubre Novembre Desembre

Nou registre de comptes