Pre-inici del negoci.- (pas següent a fer les llistes)

person Posted By: Naturalis list In: Curiositats El: comment Comentari: 0 favorite Hit: 1027

Fent cas a les maleïdes llistes.-

 

Fa uns anys vaig fer un curs de gestió empresarial per a petites i mitjanes empreses, que va durar un temps llarg, tot un curs escolar i tenia un professor que sempre deia que els petits empresaris, o en el meu cas, els autònoms, hem de tenir diferents gorres per posar-nos en cada moment la que toca. 

Perquè l'empresa sigui petita o gran, té els mateixos departaments. 

Ara toca fer de gerent, després de comptable, d'administratiu, de comercial...en fi, què us haig d'explicar, si treballeu, sigui per compte vostre o per compte d'un altre, ja sabeu que a les empreses hi ha diferents departaments i que normalment si és una empresa que té personal, doncs cadascú fa feines diferents al mateix moment.

Però no en el cas de ser un únic empleat/propietari/treballador com a Naturalis. Les llistes de l'últim article, eren per això precisament. Totes les coses que cal fer per engegar un negoci. També existeixen les llistes de com portar un negoci mínimament bé, però d'aquestes ja en parlarem més endavant.

Tornant a les primeres i per ara més importants llistes, l'ordre de vegades es sobreposa, per això aquest professor deia això de les gorres.

Potser estàs al telèfon parlant amb un proveïdor de les condicions d'enviament, preus, etc. I alhora hauries d'estar parlant amb el de disseny  per veure com vols el logo. També hauries d'estar fent números perquè has d'anar al banc a demanar un crèdit i no saps quina quantitat seria la bona... i ho hauries de fer tot al mateix moment.

Terrible no? Doncs no.. tu fas les teves llistes, després prioritzes, és a dir, decideixes quina acció faràs per ordre d'importància.

Jo personalment, aquesta decisió la vaig prendre una nit que no podia dormir, de tant donar voltes a com vull que sigui, me'n sortiré, necessitaré molts diners, el banc me'ls deixarà, si me'ls deixa, els podré tornar, la botiga funcionarà de seguida? Tindré prou diners per aguantar si no funciona de seguida? Ufff i perquè no us vull avorrir, però n'hi ha mooooltes més de preguntes i de pors i de nits en blanc.

Però això no només no em va tirar enrere, si no que cada vegada m'ho crec més. Li vas donant forma, a poc a poc, prens les decisions a mida que les necessites tot i que no sempre són les millors o les més encertades, però malgrat les pedres pel camí, un dia es fa la màgia.. ja has acabat totes les llistes. Ja has acabat la feina!  Ai innocent!!! just ara, comença la feina de veritat. Ara ja la tens en marxa, ara has de fer que funcionin bé tots els engranatges per poder guanyar-te la vida amb el que has construït, que per cert, no és poc.

El camí per arribar al final de les llistes també té el seu què, no us penseu que és tan fàcil, ni de bon tros..però això us ho explicaré un altre dia.

Si us ha agradat, doneu-vos d'alta a la newsletter de la web i obtindreu un 5% de descompte a la vostra primera compra i contingut exclusiu.

Fins aviat!!!

Diumenge Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres Dissabte Gener Febrer Març Abril Maig Juny Juliol Agost Setembre Octubre Novembre Desembre

Nou registre de comptes