Prejudicis alimentaris.-

person Posted By: Naturalis list In: Noticies El: comment Comentari: 0 favorite Hit: 1311

Aliments processats, graus i beneficis.-

Des d'un temps ençà, no parem de sentir i llegir les “ desgràcies” dels aliments no frescos.

Com que jo no venc cap producte “fresc” crec que haig d'intentar aclarir alguns dubtes i malentesos que hi ha al respecte de l'alimentació envasada.

Definició d'aliment processat o de 5ena gamma.-

Es un aliment que no es fresc i ha estat transformat. Es ven en format de pot, llauna, congelat...

Però com en totes les coses de la vida, hi ha graus dins dels aliments processats.

Aliments sans malgrat estiguin processats.-

Els llegums.-

Hi ha de tot al mercat, això tots ho sabem. Però hi ha diferents qualitats i maneres de coure i processar els llegums.

En el cas de Somnaturalis el que fem es coure els llegums en aigua i afegir-hi sal. Aquest fet, el de posar-hi sal, ja converteix el pot de llegum en processat. Però és un processat lleu que soluciona molt la vida als consumidors i és un processat bo, ja que no conté cap més producte, la conservació de l'aliment es fa de manera natural, com s'ha fet sempre. Es fa el buit i s'esterilitza, per tant si tu bulls els llegums a casa, els faries igual, bé potser hi afegiries alguna altra cosa...

Si es bullis sense sal, seria semi-processat o de 4arta gamma.

Si el pot de llegum porta qualsevol additiu, conservant o altres coses, com les famoses e-seguit d'un número, llavors passa a ser ultraprocessat. Que son els que tots els nutricionistes i dietistes desaconsellen.

Seguint aquestes pautes, ho podem aplicar també a les escalivades que ven la web somnaturalis.

A les escalivades els passa el mateix que als llegums, són cuites de manera natural i per conservar-les s'hi posa oli d'oliva i llimona. La utilitat d'aquesta última, és precisament per evitar l'oxidació del pebrot, albergínia i ceba i que conservin el color original. Si veiem un pot d'escalivada de color fosc, ningú el voldria, aquesta és la realitat.

Ara es parla molt de menjar natural, però estem acostumats a un determinat aspecte del menjar. Tot d'un color fantàstic que sembli acabat de fer.

Si heu fet alguna vegada les verdures al forn d'un dia per un altre, el famós i tant de moda batch cooking, del qual ja vaig parlar en un altre article del blog, segur que el seu aspecte no serà l'òptim. Però com que ho fas tu mateix, i saps com ho has fet no t'importa tant. En canvi si ho has de comprar, ho vols impecable, sa, poc processat... ho vols tot. I així ha de ser. Si pots triar, compra processats de molta qualitat, que conservin tots els nutrients i et treguin feina.

Un altre aliment de qualitat processat, és l'oli d'oliva verge extra. En un altre article, el de “ no és car”, ja us explico la diferència entre el verge extra bo i el que no ho és. El que és poc processat i el que ho és molt.

Aquest oli és apropiat per menjar cru, i si compres el verge és ideal per cuinar i més assequible.

A la meva web però només hi trobaràs oli qualitat “ premium” o “verge extra 100%”.

I per últim voldria parlar també de les salses que tinc a la web. Són de parmesà amb tòfona, salsa de tomàquet amb ceps i salsa de ceps. Aquestes salses són cuites amb més ingredients que estan ben especificats a la contraetiqueta. Porten un sofregit de ceba, crema de llet o tomàquet, all, bolets...és un aliment de 5ena gamma que en diuen als restaurants ja que són aliments acabats i serveixen per potenciar el gust d'altres salses que fas al moment i que elabores tu. D'això també ja n'he parlat en alguna recepta que he penjat. Però no porten res que no sigui natural. No porten additius ni colorants ni conservants, estan conservades al buit i esterilitzades i prou. Duren molt sense obrir però una vegada l'obres dura uns quatre dies a la nevera.

Podriem continuar amb les xocolates, el vi, les cerveses...però crec que amb aquests exemples ja queda entès. Si no és així, t'agrairia que deixessis un comentari. Si necessites que m'expliqui més o millor, vols donar la teva opinió o qualsevol altra cosa, no dubtis a fer-ho. Estic disposada a escoltar-te i a donar-te resposta en la mida de les meves possibilitats.

Fins aviat!!!!

Diumenge Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres Dissabte Gener Febrer Març Abril Maig Juny Juliol Agost Setembre Octubre Novembre Desembre

Nou registre de comptes