Salsa beixamel amb " màgia"

El:

Recepta útil i fàcil per triomfar si o si.- part I

Hola a tothom. Us haig de demanar disculpes perquè fa temps que no publico cap recepta i en principi, el blog, a part de per donar informació dels productes que trobareu a la botiga on line, es també per ajudar-vos a utilitzar-los. He anat obrint noves seccions i ara se m'acumula la feina. Així doncs, per no faltar a la paraula donada al principi, que us donaria receptes senzilles per fer-vos la vida més fàcil, aquí teniu un altra bàsic. Una salsa blanca. Pot ser una beixamel, una feta amb crema de llet, per fer pasta, verdures al forn com la coliflor que queda fantàstica al forn amb beixamel, o qualsevol plat que us agradi amb aquest tipus de salsa. Però.. hi donarem un “ toquet” màgic que la farà irresistible.

Si voleu fer un àpat per impressionar, es la vostra salsa.

Salsa beixamel.-

Les mides, jo tinc un mal vici, i la veritat és que ho faig una mica a ull, segons les quantitats que faig de menjar. A veure si ens en sortim.

La farina per a la beixamel, en fem la quantitat que en fem, se n'hi posa poqueta, perquè només ha d'espessir. Així doncs, encara que n'hagueu de fer bastant, us sortirà bé igual.

Ingredients;

- 2 cullerades soperes de farina rases.

- 1 litre de llet

- 25 grs de mantega atemperada.

- una mica de nou moscada

- un pessic de sal

- un raig de conyac

- 2 culleradetes de postre de salsa de parmesà amb tòfona Naturalis

Recepta.-

Agafem una paella i la posem al foc. Deixem que s'escalfi una mica, no molt perquè llavors al tirar la farina, se'ns cremaria. Ja sabeu que la farina crua es indigesta, així que la courem.

Quan la paella estigui a punt, tirem les dues cullerades de farina i remanem amb un estri no metàlic perquè no s'enganxi ni es cremi, i anirà agafant un color torradet. Quan ja hagi canviat de color i la veieu cuita, sempre a foc mig perquè no es cremi, hi afegiu la llet. Jo l'escalfo abans de tirar-la, però això a gust del consumidor.

Li afegeixo a poc a poc, a rajolins i vaig remenant perquè no s'agrumolli i s'ajunti bé amb la farina. La mica de sal, ja la podem afegir i jo hi poso bastant nou moscada perquè a casa els agrada, però vosaltres podeu fer-ho amb o sense.

Quan ja està tota la llet incorporada, hi afegeixo la mantega. La fa més untuosa i brillant.

Aneu remenant i veureu que comença a espessir. La retireu del foc, perquè no es cogui massa de pressa. Quan encara no estigui massa espessa hi afegiu la mica del conyac. Li dona un puntet fantàstic. Continueu remenant i si veieu que no espessa prou amb la calor residual, la torneu a posar al foc, per acabar d'espessir-la.

Una vegada feta, li poseu el “toquet” màgic. Les dues cullerades de la salsa de parmesà amb tòfona..

Ho remeneu bé i ja la podeu afegir al plat que volgueu.

Si la feu espessa, per fer croquetes, si no li feu tant, per canalons, o coliflor o ...

La salsa amb crema de llet serà la pròxima. Paraula de Somnaturalis.

Comentaris

Cap comentari en aquest moment!

Deixa el teu comentari

Diumenge Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres Dissabte Gener Febrer Març Abril Maig Juny Juliol Agost Setembre Octubre Novembre Desembre

Nou registre de comptes